Zabłyśnij na czerwonym dywanie. Zatańcz w świetle jupiterów. Zostań hollywoodzką gwiazdą… na morzu! Spędź Sylwestra w stylu glamour na promie Stena Baltica. Wypij w Nowy Rok 2010 lampkę szampana na środku Zatoki Gdańskiej, z widokiem na sopockie molo. Czeka Cię dobra zabawa do białego rana, sztuczne ognie i wykwintne menu. Przywitaj 2010 jak gwiazda i wypłyń w rejs ze Stena Line.
Hollywood na otwartym morzu…
Daj się porwad dobrej zabawie! Na promie będą czekać dwa roztańczone parkiety. Możesz wirować na parkiecie do muzyki na żywo, jak gwiazdy ekranu lub wybrać żywiołową dyskotekę. Wejdź w fascynujący świat Fabryki Snów i baw się wyjątkowo także w barze. Barmani Stena Baltica specjalnie na przełom 2010 roku przygotują iście gwiazdorskie drinki – każdy z gości zostanie przywitany drinkiem Casino Royale.
Filmowe menu
Pożegnanie z Afryką, Mamma Mia, Dracula, Diabeł ubiera się u Prady, Leon zawodowiec, Forrest Gump – to tylko z kilku kinowych przebojów które będą serwowane na stołach restauracji na promie Stena Baltica. Szczegółowe menu sylwestrowe:
Każdego gościa witamy specjalnie skomponowanym drinkiem „Casino Royale”
Kolacja sylwestrowa | ||
Metropolitan à la carte Elegancka restauracja z obsługą kelnerską – dania serwowane Goście z restauracji Metropolitan à la carte mogą również korzystać z bufetów (szwedzki stół) w restauracji Food City |
||
Przystawka |
Rybka zwana Wandą |
Roladki z soli pod auszpikiem, faszerowane suszonymi pomidorami, podane z sosem ostrygowym |
Zupa | Kacza Zupa | Bulion z pierożkami nadziewanymi farszem z piersi kaczki |
Dania główne | Gniew oceanu | Grillowany stek z miecznika z białymi szparagami, risotto i sosem ogórkowym |
lub | ||
Folwark zwierzęcy |
Zestaw trzech rodzajów mięs: eskalopki z polędwiczki wieprzowej, pieczony comberek jagnięcy oraz eskalopki z piersi z kurczaka podane z blanszowanymi warzywami, kurkami w śmietanie, duszonym szpinakiem oraz ziemniakami dufinki |
|
Deser | Epoka Lodowcowa |
Lody zapiekane pod bezą z gorącym sosem wiśniowym. |
Napoje |
– wino białe i czerwone w karafkach (pozostałe alkohole dodatkowo płatne) |
|
Food City | Globetrotter | Lounge Kolacja bufetowa (szwedzki stół) |
||
Dania zimne | Gdzie jest Nemo? |
Owoce morza serwowane na lodzie |
Zwycięstwo kojota |
marynowany filet ze strusia |
|
Al Capone |
caponata – sycylijska sałatka z bakłażanów, papryki, czarnych oliwek |
|
Desperados |
półmisek hiszpańskich wędlin |
|
Pożegnanie z Afryką |
sałatka z avocado, szynki i orzeszków ziemnych podana w świeżych pomidorach |
|
Mamma Mia |
wariacja z wędzonego łososia | |
Imperium kontratakuje |
glazurowany filet z jesiotra |
|
Dracula |
gulaszowa zupa z Transylwanii |
|
Świnka z klasą |
prosiak faszerowany kaszą, boczkiem i wątróbką |
|
Dania gorące | Diabeł ubiera się u Prady |
filet z diabła morskiego w sosie kawiorowym |
Tajemnica Czarnej Perły |
zapiekane ostrygi z serem mozarella |
|
Przystanek Alaska |
pieczony schab z łosia w sosie grzybowym |
|
Waterloo |
antrykot wołowy z sosem bordolaise |
|
Slumdog special |
kurczak w sosie curry |
|
Dodatki gorące |
– talarki ziemniaczane, warzywa, risotto |
|
Desery |
Killerów 2-óch |
sałatka owocowa w arbuzie szprycowana tequilą i rumem bacardi |
Francuski łącznik |
wybór serów i owoców |
|
Moulin Rouge |
petit fours, wybór ciast |
Bufet noworoczny | ||
Globetrotter | Food City | Lounge Dla wszystkich gości (szwedzki stół) Goście z Restauracji Metropolitan a la carte korzystają z bufetu w Food City |
||
Dania zimne | Kraken | sałatka z ośmiornicą |
Skrzydełko czy nóżka | pikantna sałatka z kurczaka na słodko | |
Powrót do przeszłości | śledzie w śmietanie, śledzie w oleju | |
Ogniem i mieczem | wędliny i pasztety staropolskie | |
Siedmiu samurajów | sushi bar | |
Don Kichote | schab ze śliwką w maladze | |
Polowanie na czerwony październik | barszcz czerwony z kołdunami | |
Amerykanin w Paryżu | indyk pieczony, faszerowany rodzynkami i żurawiną | |
Dania gorące | Cezar i Kleopatra | Filet z okonia nilowego, sos szafranowy, podany z makaronem szpinakowym |
Forrest Gump | Krewetki tygrysie w sosie śmietanowym z jalapeno i zieloną pietruszką | |
Przysmak Obelixa | Dzik w sosie z czerwonej cebuli | |
Grek Zorba | Vol-au-vent ze szpinakiem i fetą na sosie kurkowym | |
Pół żartem pół serio | Fileciki wieprzowe z racuszkami dyniowymi z sosem malinowym | |
Dodatki gorące |
– ziemniaki, warzywa, ryż |
|
Desery | Leon zawodowiec | Wybór serów |
Tutti Frutti | Wybór deserów owocowych | |
Napoje | – soki, kawa, herbata, napoje gazowane – wino stołowe i piwo wliczone w cenę. Inne alkohole płatne dodatkowo |
Śniadanie noworoczne | ||
Globetrotter | Food City Dla wszystkich gości (szwedzki stół) |
||
Śniadanie Mistrzów | – dania zimne – dania gorące – kawa, herbata, soki, woda – owoce |
Fakty z czerwonego dywanu…
Stena Line podpowiada jak oryginalnie można spędzić Sylwestra. Rejs Sylwestrowy można nabyć już od 449 zł na osobę. Cena obejmuje zabawę sylwestrową, trzy posiłki, miejsce w kabinie z łazienką, a także toast noworoczny – 0,7 l wina musującego (na parę).
Gwiazdy rozbłysną na promie…
Tej nocy, na promie będzie otwarty Salon Urody, w którym każdy z gości (za dodatkową opłatą) będzie mógł skorzystać z usług zawodowej fryzjerki, makijażystki lub masażystki.
RAMOWY PLAN REJSU:
31 grudnia 2009, czwartek – POPOŁUDNIOWE POWITANIE:
14.00 – 17.00 Odprawa biletowa.
14.10 – 17.30 Czynny Salon Urody: makijażystka, fryzjerka, masaże (wymagana wcześniejsza telefoniczna rezerwacja miejsc).
15.00 – 17.30 Przekąski i napoje w restauracji Food City (odpłatnie).
16.00 Koncert muzyczny DVD w C-View Bar.
18.00 Czynny sklep na pokładzie – wiele ciekawych promocji oraz loteria noworoczna z pachnącymi nagrodami!
Impreza Sylwestrowa:
18.00 Wypłynięcie na Zatokę Gdańską.
19.00 Kolacja sylwestrowa.
19.00 – 22.30 Czynny sklep na pokładzie.
19.30 – 05.00 Muzyka na żywo w restauracji Food City, gra rewelacyjny Reverse Band.
20.00 – 05:00 Dyskoteka prowadzona przez DJ w C-View Bar.
23.00 – 03.00 Bufet noworoczny (stół szwedzki z potrawami gorącymi i zimnymi zakąskami w restauracjach).
00.00 Powitanie Nowego Roku i życzenia od Kapitana.
00.10 Pokaz sztucznych ogni na pokładzie otwartym.
Do 5.00 Zabawa do muzyki w C-View Bar oraz Food City. 1 stycznia 2009, Nowy Rok:
08.30 – 11.00 Śniadanie noworoczne w restauracjach
09.00 – 11.00 Czynny sklep na pokładzie.
do 12:00 Zejście na ląd.