XIII Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro Warszawa 2009
Honorowy Patronat:
Waldemar Pawlak – Wiceprezes Rady Ministrów, Minister Gospodarki
EuroGastro to najważniejsza impreza targowa w Polsce dla sektora HoReCa, podczas której prezentowana jest pełna oferta dla branży gastronomicznej. Targi już od kilku lat zajmują pierwsze miejsce w naszym kraju wśród wydarzeń o tym profilu pod względem liczby wystawców ogółem, z Polski i zagranicy (Polska Izba Przemysłu Targowego, raport Targi w Polsce 2007). EuroGastro z roku na rok cieszą się coraz większym zainteresowaniem zarówno ze strony wystawców, jak i zwiedzających – statystyki.
EuroGastro to nie tylko biznesowa platforma spotkań, ale również możliwość zdobycia wiedzy o najnowszych trendach w branży oraz miejsce porównania oferty czołowych producentów. Właśnie podczas Targów EuroGastro mają miejsce ogólnopolskie i międzynarodowe konkursy mistrzów sztuki cukierniczej i barmańskiej i barista – więcej.
Wystawcy i zwiedzający najbliższej edycji Targów EuroGastro będą mogli skorzystać już z komfortowych warunków nowoczesnego Centrum Targowo-Kongresowego MT Polska. Klimatyzowana hala wystawiennicza, bezsłupowa powierzchnia stwarzająca więcej możliwości aranżacji, profesjonalne rozwiązania techniczne, dogodny dojazd różnymi środkami transportu – to wszystko z pewnością pozytywnie wpłynie na nową jakość Targów EuroGastro – więcej.
Dla zwiedzających Targi EuroGastro są doskonałą okazją do porównania produktów i usług dla placówek gastronomicznych i hotelarskich, zapoznania się z nowościami rynkowymi oraz najnowszymi trendami w branży – tematyka targów. Oferta wystawców zostanie uporządkowana w sektory tematyczne:
wyposażenie zaplecza kuchennego
żywność i napoje dla gastronomii
sektor kawowy
Sweet & Bake – sektor cukierniczo-lodziarsko-piekarski
wyposażenie sal restauracyjnych i barów
Dla wystawców natomiast to miejsce, w którym zaledwie w trzy dni można dotrzeć do precyzyjnie dobranej grupy profesjonalistów:
właścicieli i menadżerów:
– restauracji, kawiarni, cukierni, pubów, klubów i dyskotek
– barów typu fast food i snack-bar
– zakładów piekarskich i cukierniczych
zarządców punktów zbiorowego żywienia (m. in.: szkół, domów dziecka, szpitali)
dyrektorów super- i hipermarketów odpowiedzialni za zakupy i współpracę z dostawcami zainteresowanymi ofertą z zakresu HoReCa
właścicieli hurtowni
szefów kuchni i kucharzy, cukierników i piekarzy, baristów oraz barmanow
dystrybutorów i producentów urządzeń, towarów i usług dla hotelarstwa, gastronomii, cukiernictwa i piekarstwa.
EuroGastro towarzyszą widowiskowe konkursy, pokazy gotowania znanych szefów kuchni, co nadaje imprezie niezwykłego kolorytu i smaku. Dużym zainteresowaniem cieszą się także spotkania branżowe i szkolenia oraz inne wydarzenia o charakterze szkoleniowym, które są doskonałą okazją do podnoszenia kwalifikacji zawodowych.
Serdecznie zapraszamy!
Termin: 2009-03-27 2009-03-27