Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klient.dhosting.pl/biuro284/turystyka24h.pl/public_html/wp-config.php:1) in /home/klient.dhosting.pl/biuro284/turystyka24h.pl/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1831
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klient.dhosting.pl/biuro284/turystyka24h.pl/public_html/wp-config.php:1) in /home/klient.dhosting.pl/biuro284/turystyka24h.pl/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1831
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klient.dhosting.pl/biuro284/turystyka24h.pl/public_html/wp-config.php:1) in /home/klient.dhosting.pl/biuro284/turystyka24h.pl/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1831
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klient.dhosting.pl/biuro284/turystyka24h.pl/public_html/wp-config.php:1) in /home/klient.dhosting.pl/biuro284/turystyka24h.pl/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1831
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klient.dhosting.pl/biuro284/turystyka24h.pl/public_html/wp-config.php:1) in /home/klient.dhosting.pl/biuro284/turystyka24h.pl/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1831
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klient.dhosting.pl/biuro284/turystyka24h.pl/public_html/wp-config.php:1) in /home/klient.dhosting.pl/biuro284/turystyka24h.pl/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1831
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klient.dhosting.pl/biuro284/turystyka24h.pl/public_html/wp-config.php:1) in /home/klient.dhosting.pl/biuro284/turystyka24h.pl/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1831
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klient.dhosting.pl/biuro284/turystyka24h.pl/public_html/wp-config.php:1) in /home/klient.dhosting.pl/biuro284/turystyka24h.pl/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1831
{"id":4343,"date":"2011-09-15T15:30:20","date_gmt":"2011-09-15T13:30:20","guid":{"rendered":"http:\/\/turystyka24h.pl\/index.php\/2011\/09\/15\/targi-gastro-hotel-informacje-o-targach-we-wroclawiu\/"},"modified":"2023-04-26T19:47:34","modified_gmt":"2023-04-26T17:47:34","slug":"targi-gastro-hotel-informacje-o-targach-we-wroclawiu","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/turystyka24h.pl\/targi-gastro-hotel-informacje-o-targach-we-wroclawiu\/","title":{"rendered":"Targi Gastro-Hotel – informacje o targach we Wroc\u0142awiu"},"content":{"rendered":"
<\/strong><\/span><\/p>\n
Informacje o targach Gastro-Hotel we Wrocławiu. 5 – 7 października, hala AWF.<\/span><\/span><\/p>\n
MMA – <\/strong><\/span>Konfrontacja sztuk walki<\/strong><\/span><\/span><\/p>\n
”Walka MMA” kucharzy! W konfrontacji sztuk walki wymienią na kulinarnym ringu ciosy na receptury i chwyty smaków znamienici szefowie kuchni z wrocławskich hoteli: Art Hotel i z HP Park Plaza– Grzegorz Pomietło i Zbigniew Koźlik.<\/span><\/p>\n
Zbójnicy posiadali pewien charakterystyczny jadłospis oraz określony sposób przyrządzania i spożywania potraw, wspólny na terenie całych polskich Karpat, a także, z niewielkimi różnicami, na pozostałym obszarze karpackim. Rodzaj spożywanych potraw, sposób ich przyrządzania i konsumpcji był rezultatem określonych warunków, bytowania zbójników. Więcej o pasjonujących zwyczajach i historii zbójników dowiecie się Państwo od Beskidzkiego Klubu Kulinarnego, który podczas targów zaserwuje również tradycyjne danie kuchni zbójnickiej – Kwaśnicę na baraninie.<\/span><\/span><\/p>\n
Do Kuchni Mistrzów na dyskusję o gastronomi, hotelarstwie i najnowszych trendach rynkowych przy wykwintnym poczęstunku zapraszamy <\/span>menadżerów z restauracji i hoteli oraz wszystkich zawodowo związanych z branżą HoReCa, a zwłaszcza kucharzy, przedstawicieli organizacji kulinarnych, restauratorów oraz hotelarzy. Bez wątpienia „Kuchnia mistrzów” stanie się doskonałą platforma wymiany myśli, komunikacji i transakcji biznesowych. Zapraszamy!<\/span><\/span><\/p>\n
<\/span><\/p>\n
Kuch<\/span>nia Mistrzów będzie wydzielona strefą, której przygotowana przez przedstawicieli Zamku w Baranowie Sandomierskim i Zamku w Dubiecku aranżacja, przeniesie zaproszonych gości w zamkowy świat, stając się tłem wykwintnej kuchni. <\/span><\/span><\/p>\n
Za t<\/span>ą ostatnią odpowiada ekspert kulinarny Waldemar Hołówka wraz z zespołem znanych szefów kuchni: Januszem Pyrą z Zamku w Dubiecku, Markiem Łukasiewiczem szefem Kuchni z Zamku w Baranowie Sandomierskim oraz Przemysławem Wielochem szefem kuchni z Restauracji JAN w Bełchatowie. Zespół kucharzy przygotuje dania kuchni myśliwskiej. Wykwintne desery zaserwują specjaliści z OSSKiC – oddział dolnośląski. Potrawy serwowane będą gościom zaproszonym na spotkania biznesowe i rozmowy na tematy związane z branżą.<\/span><\/span><\/p>\n
Szkolenia<\/strong><\/span><\/p>\n
Na targach Gastro-Hotel we Wrocławiu 5 – 7 października czeka na gastronomów i hotelarzy wiele ciekawych pokazów oraz szkoleń, m.in. dla menagerów, pokojowych, kelnerów, kierowników sali oraz kucharzy.<\/span><\/p>\n
Pokój hotelowy wraz z łazienką – profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa. <\/span><\/p>\n
Techniki obsługi przyjęć okolicznościowych w gastronomii.<\/span><\/p>\n
Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii.<\/span><\/p>\n
Wino w gastronomii<\/span><\/p>\n
Savoir-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości.<\/span><\/p>\n
Konkursy<\/strong><\/span><\/p>\n
Zapra<\/span>szamy do promocji obiektów oraz do wspólnej zabawy poprzez udział w konkursach kulinarnych:<\/span><\/span><\/p>\n
Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim – Kuchnie Świata –TEX-MEX<\/span> (konkurs nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski)<\/span><\/span><\/p>\n