Rozpocz\u0119\u0142o si\u0119 przyjmowanie zg\u0142osze\u0144 do konkursu na \u201eNajlepszy produkt Targ\u00f3w EuroGastro 2011\u201d. Konkurs przeznaczony jest dla wystawc\u00f3w XV Mi\u0119dzynarodowych Targ\u00f3w Gastronomicznych EuroGastro 2011 i po raz pierwszy zostanie zorganizowany w zmienionej formule. Na laureat\u00f3w czeka nowa nagroda w postaci unikatowego logo \u201eNajwy\u017csza Jako\u015b\u0107 Targ\u00f3w EuroGastro 2011\u201d. Logo b\u0119dzie mo\u017cna zamieszcza\u0107 w materia\u0142ach promocyjnych i reklamowych nagrodzonego produktu jako znak doskona\u0142ej jako\u015bci w bran\u017cy HoReCa. Dodatkowo, na stronie <\/font>www.eurogastro.com.pl<\/font><\/a><\/u><\/font> zamieszczone zostan\u0105 opisy i zdj\u0119cia zwyci\u0119skich artyku\u0142\u00f3w, kt\u00f3re b\u0119d\u0105 eksponowane do kolejnej edycji targ\u00f3w. <\/font> <\/p>\n – Targi EuroGastro od lat ciesz\u0105 si\u0119 ogromnym uznaniem w bran\u017cy gastronomicznej. Co roku prezentowane s\u0105 u nas wyj\u0105tkowe produkty, kt\u00f3re zas\u0142uguj\u0105 na specjalne wyr\u00f3\u017cnienie na rynku. Dlatego postanowili\u015bmy od najbli\u017cszej edycji wprowadzi\u0107 now\u0105 formu\u0142\u0119 konkursu i przyznawa\u0107 najlepszym produktom unikatowy znak, kt\u00f3ry b\u0119dzie rozpoznawalnym symbolem najwy\u017cszej jako\u015bci. Nasze logo b\u0119dzie umacnia\u0142o pozycj\u0119 laureat\u00f3w na rynku, wspiera\u0142o promocj\u0119 zwyci\u0119skich produkt\u00f3w i zach\u0119ca\u0142o do ich nabycia, jako godnych polecenia i zaufania. Serdecznie zach\u0119camy wszystkich wystawc\u00f3w do udzia\u0142u w konkursie, gdy\u017c warto zawalczy\u0107 o presti\u017cowe wyr\u00f3\u017cnienie <\/i><\/font>– m\u00f3wi Grzegorz Sendor, szef projektu EuroGastro. <\/font> <\/p>\n \n Kogo nagrodzi jury?<\/b><\/font><\/p>\n Produkty do konkursu \u201eNajlepszy produkt Targ\u00f3w EuroGastro 2011\u201d mog\u0105 by\u0107 zg\u0142aszane w o\u015bmiu kategoriach: wyposa\u017cenie zaplecza kuchennego; sprz\u0119t, akcesoria i surowce dla kawiarni; \u017cywno\u015b\u0107 i napoje dla gastronomii; wyposa\u017cenie sal restauracyjnych i bar\u00f3w; chemia dla gastronomii; sprz\u0119t, akcesoria i surowce dla cukierni, lodziarni i piekarni; oprogramowanie sal restauracyjnych i bar\u00f3w; sprz\u0119t i akcesoria dla cateringu. W ka\u017cdej z nich zostanie wybrany tylko jeden laureat, a dokona tego specjalne jury, w kt\u00f3rym zasi\u0105d\u0105 wybitni eksperci z bran\u017cy m.in. znani szefowie kuchni, restauratorzy i specjali\u015bci z bran\u017cy HoReCa. Ocenie podlega\u0107 b\u0119d\u0105 m.in. walory od\u017cywcze, smakowe, estetyczne, ekonomiczne, funkcjonalno\u015b\u0107 oraz nowoczesno\u015b\u0107 technologiczna produkt\u00f3w, jak i ich zgodno\u015b\u0107 z wymogami technicznymi obiekt\u00f3w HoReCa.<\/font><\/p>\n \n